Iets over mij

Ik heb een reputatie opgebouwd waarin ik bekend sta als integer en moedig. Ik zoek de grenzen op en maak gebruik van humor om zware onderwerpen te verlichten en het oplossen een waardevol spel te laten zijn. Ik krijg vaak als reactie dat mensen het waarderen dat ik eenvoudig mezelf kan zijn in mijn aanpak. Dit geeft vertrouwen en moedigt aan.

Ik heb veel ervaring in de zorgsector, zowel cure als care. Hiernaast ben ik werkzaam binnen onderwijs, overheid en de zakelijke dienstverlening.


 

CITATEN

 
‘Ik ben een specialist in wat mensen drijft en bindt’. Mark’s eigen woorden. Niet geheel toevallig raken ze precies de kern van wat ik ‘kreeg’ toen ik met hem in zee ging als coach. Zijn kennis en ervaring op dit gebied, gecombineerd met een sprankelende persoonlijkheid, een ver bovengemiddeld vermogen om ’te zien’ en een aantal zeer helpende praktische instrumenten (o.a. het koersei!), hebben mij geholpen in het vinden van mijn eigen koers. Ik weet nu welke dingen ik moet ‘doen’ om op de plek te zijn waar het voor mij veilig en goed is en van waaruit ik de beste versie van mezelf kan zijn. Fijn voor mij en fijn voor de mensen die ik dagelijks tegenkom, zij het als echtgenoot, (aanstaand) vader, teammanager of in een hele andere rol.
 

Gert Jan Modderman (Teamleider Sociaal Domein)


Ik leerde Mark kennen toen ik twijfelde over mijn toegevoegde waarde in de organisatie waar ik werk. Door de vragen die hij stelde, zag ik waar ik mee bezig was en welke valkuilen ikzelf in stand hield. Hij heeft mij andere perspectieven laten zien en inzicht gegeven. De methodes die hij hierbij hanteerde, waren eye-openers voor mij. Omdat Mark ook uit zijn eigen ervaringen vertelde voelde het al gauw vertrouwd en gaf het mij vertrouwen om samen te kijken naar mijn mechanismen en kon ik groeien in zelfvertrouwen en kracht en heb ik de ‘zin’ van het werk teruggevonden en kan ik weer betekenis geven! Nogmaals bedankt, Mark! Ik beveel Mark aan omdat hij vanuit zijn open en eerlijke houding en goede vragen en doortastendheid in staat is je snel tot inzicht te laten komen waardoor je verder kunt!
 
Marjo Meijs (manager Zorg)
 

 
“Mark neemt je als coach mee naar je eigen diepere onderlaag. Hierdoor krijg je zicht op je eigen drijfveren en word je effectiever in je werk als leidinggevende.
Mark doet dit alles op een hele veilige manier. Het was iedere keer weer een verassing waar ik in de gesprekken uitkwam, maar ook een feestje om de eigen drijfveren steeds beter te leren kennen.
Een aanrader voor iedereen!”
Heleen Rietsema-Hoogenbirk (praktijkmanager huisartsenpraktijk)

 
“Als pas-afgestudeerde student heeft Mark mij met zijn Koers-coaching geholpen om te ontdekken hoe ik meer in mijn kracht kon komen te staan. Ook heb ik hierdoor veel meer inzicht gekregen in hoe ik als persoon verantwoordelijkheid voor mijn eigen ‘pijn’ kan nemen. De manier waarop Mark met mij dit proces aan ging was erg prettig, omdat hij pittige onderwerpen op een open, niet oordelende en luchtige manier bespreekbaar maakte. Mocht je vast lopen in je leven/werk dan kan ik Mark warm aanbevelen als coach!”
 
Bram Willem Vink (zelfstandig coach)

“Met Mark op pad.” Zo zou ik het coachingstraject bij Koerskracht willen omschrijven. Ik vind en weet dat ‘coaching’ hierin de lading niet dekt, daar zijn de wandelingen met Mark in de prachtige natuur van Bunne te eigen en te waardevol voor. Juist dat ‘wat voor jou van waarde is’, is steeds het vertrekpunt. Mark weet op zijn eigen manier net de juiste vragen te stellen, het gesprek te openen, verrassend de confrontatie aan te gaan en de koers vast te houden. De positieve, uitnodigende krachtige, waarderende en eenvoudige wijze waarop Mark werkt maakt dat ik hem van harte aan kan bevelen voor mensen (in welk verband dan ook) die vragen hebben over het ‘hoe doe ik dat nou eigenlijk?”.
Bart Kars (docent Hanze Hogeschool)

 
Ik heb Mark in de rol als intervisor en coach leren kennen als een man met humor, geduld en doortastendheid. Passend bij de filosofie van Koerskracht weet Mark in de rol als coach feilloos iemand zijn eigen koers (drijfveren) naar voren te halen, waarna je vanuit eigen kracht verder kunt. Mark heeft aandacht voor de persoon tegenover hem, luistert zorgvuldig en zorgt dat je zelf andere perspectief gaat ziet. Vanuit eigen ervaring kan ik zeggen dat het een meerwaarde is om met Mark te werken!
Oeke Hettinga (verbeterleider Isala)

 
Als nuchtere noorderling denk je niet meteen :”Leuk!! ” coaching of Yes Intervisie” en toch…. het omslagpunt en de inzage en inzichten in jezelf en je collegae zijn verrassend snel en duidelijk aanwezig. zo snel en helder dat het jezelf verrast…. Mark is in staat in bijzonder korte tijd zijn ‘voelsprieten’ te focussen op jouw struggle en hobbels op de weg en in het werk. een vakman pur sang, maar bovenal een prachtig mens die soms heel klein zijn eigen “zijn” kan wegcijferen voor jou welzijn en welbevinden.
Grietina van der Haak (teamleider Lijnco)

 
Als startende ondernemer worstel ik nogal eens met de volgende vragen: Waarom ondernemen? Wat maakt dat ik iedere dag mijn bed weer uitkom? Wat is mijn bijdrage aan de wereld? Wat heb ik eigenlijk te geven? Waar zit de wereld op te wachten? Wie ben ik in dat alles? Waartoe ben ik hier? Wat is mijn unieke bijdrage daarin? Wat vind ik echt belangrijk? Waar wil ik voor gaan? Is het voldoening? Is het vrijheid? Is het geld verdienen? Of is het mijn verlangen om bij te dragen aan iets dat groter is dan dat?
Mark heeft me op respectvolle maar doortastende manier geholpen bij het komen tot mijn kern waarbij mijn fundamentele waarde werd blootgelegd. Met dit inzicht in mijzelf heb ik een waardevol kompas op basis waarvan ik zelf antwoorden kan geven op de vragen die in mijn hoofd gaan rondzingen op dagen dat het allemaal niet vanzelf gaat. En dat geeft richting, rust, ruimte en kracht.
Ik zie de begeleiding van Mark als een kado dat ik mezelf heb gegeven en hoop dat vele anderen zichzelf of anderen in hun omgeving dit kado ook gunnen!
Anke van den Heuvel (Adviseur Strategie Cosis)